Kader Mahkumu Yakınları Çağlayan’da Haykırdı

Kader Mahkumu Yakınları Çağlayan’da Haykırdı

Kader Mahkumları yakınları İstanbul’da Çağlayan adliyesi önünde buluştu.Af çıkarılmasını isteyen Kader Mahkumları yakınları Çağlayan Adliyesiönünde döviz ve pankartlarla basın açıklaması yaptı

07 Aralık 2014 Pazar 20:40
Kader Mahkumu Yakınları Çağlayan'da Haykırdı

İlgili Galeriler

Foto galeriye git

Kader Mahkumları yakınları İstanbul’da Çağlayan adliyesi önünde buluştu. Af çıkarılmasını isteyen Kader Mahkumları yakınları Çağlayan Adliyesiönünde döviz ve pankartlarla basın açıklaması yaptı

Çağlayan adliyesinde toplanan mahkum yakınların basın açıklamasının konuşma metni şöyle:

Sayın başbakanımız değerli milletvekillerimiz ve adalet bakanımız; öncelikle belirtmek isteriz ki bizler hiçbir siyasi taraf olmadan burada bulunmaktayız. Amacımız bugüne kadar yasalaşan 4 farkılı yargı paketi ile sadece belli bir kesime kısmi-örtülü aflar verilip adli tutuklu-hükümlülerin hep göz ardı edildiğini belirtmektir.

Bizler kader mahkumu ve yakınları olarak tükenen hep geri planda kalan ötekileştirilmiş hayatlarımıza sadece son bir şans talep ediyoruz. Defalarca içerde tutsak bulunan canlarımız için indirim talep ettik ancak seslerimiz sizler tarafından duyulmadı. Bugün burada olmamızın sebebi sizlere sesimizi daha gür duyurmak ve adli mahkum yakınlarını da görmenizi istemektir. Bizler her gün içerdeki hasta yakınımız ölecek mi korkusuyla, çocuklarımız “babam nerde” sorusuna “gelecek az kaldı” yalanlarına ağlayan annelerin evladım diye haykırışlarını pembe hayallerle kandırma, avutma çabalarına sizlerin yardımıyla son vermek istiyoruz.

Bir hükümlü yakını ne demek kimse bilmez, bizi anlayamaz, maddi zorluklarımız en yakınlarımız tarafından dışlanmamız yinede son bir ümit ayakta kalma çabamız vardır bizim.

Şimdi size soruyorum; hangi baba evladından ayrı yaşamak ister?

Hangi ana elleri kelepçeli oğlunun gözlerine bakıp kahrolmak ister?

Hangi eş hangi kardeş haftanın 1 gününe sığdırılmış ziyaretlerde hasret gidermek ister ???

Sizlerde, anasınız, babasınız eşsiniz evlatsınız sadece bir anlığına kendinizi bizler yerine koymanızı istiyoruz. Bir kerede tarafsız çıkarsız bizlerin duyguları anlaşılsın 2.şans verilsin istiyoruz.

Sizler milyonlarca bir kesimi görmezden gelirseniz elbet bunun karşılığı olacaktır sandıkta…

Unutmayın her özgür insan bir mahkum adayıdır…

Af istemek bizim anayasal hakkımız herkesin ikinci bir şansa ihtiyacı vardır.

Bu yazı Genel içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın